IvoS / KARANTENSKI STIHI© (13)


Tisoč vprašanj za noben odgovor

Trinajsti kolutek

               oblačila (vrhnja in spodnja ~)Še vstopiš kdaj v tisto svečano SMB uniformo, iz katere si prestopil v prešito polsteno obleko, ko je v omari med obešalniki zgrmel novi režim? Se znajdeš med rjavo-olivnimi odtenki? Bo rjasto še kdaj postalo neminljivo zaljubljeno? Že vidiš svetlozeleno skozi vilinsko temnozeleno?
              
Čigava je v resnici obleka z odlikovanjem reda narodnega heroja? Izstopaš iz omare krvavordeč, črn ali bel? In si potem spet dolgo dolgo – do naslednjega grmenja – obešen na plastičen, lesen ali žičen obešalnik?
              
Kako ti diši olje maziljenja? Te je obešalnik obesil v gluho temo omare iz mahagonija? Čakaš v njenem škripanju na sveži veter anarhije? Te preganja zvok pikanja lesnega črva? Te gloda slaba vest? Ali je tvoje telo še mrzlo? Še trza? Kako puhast je zajec iz klobuka?
              
Ah, nagci starozavezni, nagci sikstinski na stropni nudistični plaži, ki ne prevzamete več? So vas preoblekli postnovozavezni piščančji nageci iz McDonaldsa? In kaj sploh bi še lahko rekli o teh oblekicah, ki jih na freskah ni? A dišijo kot mutasti greh?