Knjižna zbirka Čokolada s knjigo


 Sveže IZ POLETNE KNJIŽNE PEČICE pri Velenjski knjižni fundaciji (avgust 2021) // Dona Pratnekar: V GLAVI ZIDAM MESTO / trinajst ilustriranih zgodb (za otroke/mlajšo mladino in starejše) / Napisala in ilustrirala Dona Pratnekar / Izdala Velenjska knjižna fundacija v knjižni zbirki Čokolada s knjigo, urednik Ivo Stropnik / Oblikovalska in tehnična ureditev Sebastjan Kurmanšek (Opa!celica) / Izid knjige je omogočila Mestna občina Velenje / Knjiga bo predstavljena v septembru - prazničnem mesecu MO Velenje, v velenjskem samopostrežnem nakupovalnem knjigomatu Knjigolin21 (na Starem trgu 35) pa bo od 1. septembra dalje. – Čestitke avtorici za njen knjižni prvenec! --- (UVKF)

 

Pri Velenjski knjižni fundaciji je v zbirki Čokolada s knjigo ob koncu leta (2019), ki ga je mdr. zaznamoval jubilejni 30. Pikin festival, izšla slikanica PRIROČNIK ZA PIKE IN GUSARJE, avtorjev Katarine Rošer in ekipe Pikinega festivala ter priznane otroške ilustratorke Urške Stropnik Šonc. 

Velenjska knjižna fundacija je v knjižni zbirki Čokolada s knjigo ob začetku novega šolskega leta 2018/2019 izdala slikanico Želva Bogdana, stvaritev dveh velenjskih ustvarjalcev – avtorja pesmi za otroke Andreja Podvratnika in ilustratorke Katarine Aman.

Iz vsebine. Bine si močno želi želvo in mama mu jo kupi. Presrečen jo boža in se igra z njo, vendar le nekaj dni, potem pa jo iz dneva v dan bolj zanemarja in raje »visi za računalnikom«. Želvica Bogdana ga žalostna zapusti in gre iskat novi dom, nove prijatelje. Tava po širni Šaleški dolini, kjer doživi polno dogodivščin: poda se na Velenjski grad, v velenjskem Sončnem parku spozna čebelico Bredo, na prvi pogled se zaljubi v polža, ob Škalskem jezeru se spoprijatelji z ribičem Ivanom in njegovim kužkom … Z balonom se poda k sorodnikom v Maribor, od tam pa s hitrim vlakom na potep v Ljubljano (na Ljubljansko barje, Ljubljanski grad …), kjer spet najde nove prijatelje, psička Pazija idr. A domotožje želvico Bogdano kmalu prikliče domov – v Velenje, kjer ob Velenjskem jezeru na Pikinem festivalu konec septembra sreča veliko otrok in med njimi spet objame svojega Bineta. ­– Dobrodušno šaljive pesmi, ilustrirane z otroškim očem toplimi vodenimi barvami, bodo zagotovo razveselile in nasmejale mlade bralce (od 5 do 8 leta starosti, pa tudi mlajše in starejše). Poučna zgodba z ilustriranimi pesemskimi besedili prinaša želvjo in še čigavo ugotovitev: Marsikje je lepo, v Velenju pa je najlepše! 

Izvirna slovenska slikanica, 44 str., format 22 x 22 cm, trda vezava; oblikoval Sebastjan Kurmanšek, uredil Ivo Stropnik. 

Izid: konec avgusta 2018 (v pozdrav novemu šolskemu letu) 

www.uvkf.si / kabinet@uvkf.si  

 Knjižna prodaja