Knjižna zbirka Velenjčani potujejo


Potopisno branje za zimske urice – žepnica Velenjske knjižne fundacije

V predbožičnem decembru je izšla 2. knjiga v žepni knjižni zbirki Velenjčani potujejo, književniki gostujejo v Velenju (pet kratkih potopisov velenjskih popotnikov ter rezidenčni zapis v Velenju gostujočega književnika).

V prednovoletni žepnici kratkih potopisov so med drugim objavljeni tudi:

  • vabilo k ustvarjalnemu oziroma rezidenčnemu bivanju književnih ustvarjalcev v Velenju v letu 2024;
  • vabilo k objavi kratkih potopisov velenjskih popotnikov, ki bodo z izborom petih najboljših objavljeni v naslednji, 3. knjigi žepne zbirke, ki bo izšla v letu 2024 (vabilo je odprto do 23. aprila);
  • razpis za 8. podelitev vseslovenske književne nagrade »krilata želva« za najboljši slovenski literarni potopis v letu 2024, knjižno objavljen v preteklem letu, ali (od leta 2023 enakovredno) za razpisno izbrani najboljši knjižno še neobjavljen slovenski literarni potopis za odrasle, ki knjižno izide v letu po podelitvi nagrade (vabilo je odprto do 23. aprila).

Izbrana potopisna pripovedovanja velenjskih popotnikov bodo posamezno predstavljena v živo do konca pomladi 2024.

Knjigo lahko od 14. decembra kupite 24/7/365 v uličnem samopostrežnem knjigomatu v Starem Velenju (v prehodu stavbe Stari trg 35) ali pa jo naročite na zlpp.uvkf@gmail.com oziroma z naročilnico.

Velenjska knjižna fundacija vabi k objavi kratkih potopisov velenjskih popotnikov, ki bodo izborno objavljeni v drugi knjigi žepne knjižne zbirke Velenjčani potujejo.

Razpisni rok je 1. oktober 2023.

Več informacij je na voljo v prilogi.