IvoS / KARANTENSKI STIHI© (23)


Tisoč vprašanj za noben odgovor

Triindvajseti kolutek 

               škatlaKako mi to uspe, da škatlo s tabletami 3 x na dan odprem na strani z zmečkanim navodilom za uporabo!? – No, in na katere možne neželene učinke tega zdravila je opozorila  farmacija? –
              
Ali vse za iztegnjenim kazalcem kljubuje težnosti? Kako preprosto ulovljiva je nežnost? Kaj boš, ko se ne boš več prepoznal v ogledalu? Kaj meša koščena roka? Surovo srce in kuhano glavo? – Bo gašperček jutri vse pogrel? Človeka, zajca in želvo? Kaj imajo danes vsak svojega? Govoreče spoznanje? Strah v ušesih in repu? Davnino, ki bo prišla? Bomo ob gašperčku imeli več skupnega, ko ne bo nobenega nasprotja nemiru?
              
Je dognano, zakaj nogam na zemlji poganjajo krompirjeve cime? Zakaj varanim istospolnim glavam izraščajo rožički? Se vračamo k pokončni obliki neandertalca? Bo kaotičnemu plavalcu uspelo čez to močvirje časa? Sta v menzi želodca najbolj priljubljena kuharski koran in kuharska biblija? Bi znale državi napisati ustavo še bolj otroške oči? 
              
Bodo grobe poteze jezika ranile novo generacijo besed, ki pohodijo ves slovar žalosti? Mar z besedami ni nežnosti, če v jeziku ni usmiljenja? So gredice besed preštihane z občutkom ali lopato? Zakaj glagoli kričijo? So samoglasniki vklesani globlje? Razvnemajo soglasniki spolno poželenje? Nam puhle fraze še mašijo kanalizacijo? Bodo znanstvene formule znova razblinile svet?