Širjenje bralne kulture čez prekratko poletje s knjigami z velenjsko noto!


31. julija bomo obeležili 130. obletnico rojstva znamenitega velenjskega rojaka Gustava Šiliha (1893–1961), zaslužnega slovenskega pedagoga, mladinskega pisatelja, vojaka soške fronte in Maistrovega borca.

Pri Velenjski knjižni fundaciji je že pred leti izšel jezikovno posodobljen enoknjižni ponatis njegovih priljubljenih leposlovnih del, ki ju je Šilih posvetil svojemu rojstnemu kraju Velenje in Šaleški dolini – že stoletje priljubljena dolinska povest Nekoč je bilo jezero in mladinski roman Beli dvor. Obe Šilihovi deli je jezikovno posodobil pesnik in urednik Ivo Stropnik.

V počastitev Šilihove 130. obletnice rojstva bosta v naslednjih julijskih dneh v prodaji na knjižni stojnici v Starem Velenju (pred prostori UVKF, Stari trg 26) obe Šilihovi leposlovni deli v enoknjižni izdaji po simbolični ceni 10 EUR.

Konec meseca julija pa bomo obeležili tudi 152. obletnico rojstva še enega znamenitega Velenjčana – Karla Verstovška, zato ob nakupu Šilihove knjige na knjižni stojnici "Vsako sončno sredo" v juliju prejmete tudi brezplačni/darilni izvod politične biografije Karel Verstovšek (1871–1923), zaslužni slovenski politik avtorjev A. Gačić in G. Jenuša, ki je prav tako izšla pri Velenjski knjižni fundaciji (2016).

Sicer pa lahko kadarkoli v letu kupite vse knjige, ki jih je izdala Velenjska knjižna fundacija, v samopostrežnem knjižnem avtomatu Knjigolin21 (postavljenem v prehodu stavbe pri Picadillyju, Stari trg 35).

Prijazno vabljeni k nakupu knjig z velenjsko noto in prijetno branje!